Конфискуваните коли на пияни и дрогирани шофьори отиват на  търг. Четири

...
Конфискуваните коли на пияни и дрогирани шофьори отиват на  търг. Четири
Коментари Харесай

Конфискуваните коли на пияни и дрогирани шофьори – на търг

Конфискуваните коли на пияни и дрогирани водачи отиват на  търг. Четири към този момент са продадените.

В идващите седмици Националната организация за приходите (НАП) ще пусне за продажба още 40 автомобила.

Правим инспекция има ли разлика в цената на оповестените на търг коли и на тези, които се продават в платформите за втора ръка. Например автомобил от 1999 година в уеб страницата на Национална агенция за приходите стартира на цена под 1000 лева В уебсайт за коли втора ръка пък варира – сред 2000 и 3000 лева Видимо обаче иззетата кола е с повече козметични недостатъци, написа bTV.

За какъв брой се продава една кола, отнета от пийнал или дрогиран водач, се взема решение след намесата на лицензирани оценители. Кандидатите да я купят наддават над тази сума. В търговете могат да вземат участие и старите притежатели на колите.

Първият продаден на търг автомобил е от Бургас, където бяха иззети и първите коли от пияни и дрогирани след измененията в наказателния кодекс от август предходната година.

През един от общинските паркинг в Бургас от лятото са минали над 300 автомобила на пияни и дрогирани водачи. Наложило се е на два пъти да бъде разширяван. Преобладават коли от междинния клас, има даже автомобил, предопределен за „ Пътна помощ “. Малка част от тях отиват на търг.

След началото на мярката се регистрира спад на качилите се зад кормилото след приложимост на опиати.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР